Tarihçe

İzmir’de Eczacılık Eğitimi 1968 yılında üç özel Yüksek Okulda (Yakındoğu, Efes ve Karataş Özel Yüksek Okulları) ayrı ayrı başlamıştır. Bir yıl sonra bu üç Yüksek Okul, Yakındoğu Eczacılık Yüksekokulu bünyesinde birleşerek tek bir Özel Okul haline gelmişlerdir. 1971 yılına kadar özel okul statüsünde devam eden eczacılık eğitimi, 1971 yılında bu okulların devletleştirilmesi ile, resmileşerek, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesine bağlı Eczacılık Yüksek Okulu´nda yürütülmeye başlanmıştır. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesine bağlı Eczacılık Yüksek Okulu, 1975 yılında Ege Üniversitesi Senato´sunun kararı ile Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi statüsüne kavuşmuştur.

Fakültemiz yasal geçmişinin bir bölümünü İnciraltındaki Yakındoğu Eczacılık Yüksek Okulu binalarında geçirmiş ve bu dönemdeki öğretim kadrosunun büyük bir kısmını Ege Üniversitesi´nin diğer birimleri ile İstanbul ve Ankara´daki Eczacılık Fakülteleri’nden gelen öğretim üyeleri oluşturmuştur. 1982 yılında ise Fakültemiz Ege Üniversitesi´nin Bornovadaki kampüsüne taşınmış olup faaliyetini halen burada sürdürmektedir.