Çerez Örnek
canlı destek

Aday Öğrenciler

Değerli Aday Öğrencimiz,

Fakültemiz WEB sayfalarına hoş geldiniz. Öncelikle bu yıl katılacağınız öğrenci yerleştirme sınavları ve yerleştirme sürecinde içten başarılar diliyoruz. Size bu bölümde kısaca eczacılık mesleğini ve fakültemizi tanıtmayı hedefliyoruz.

Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi olarak;

Nasıl bir Eczacı Yetiştirmeyi Hedefliyoruz?

Toplumun sağlık düzeyinin ve yaşam kalitesinin yükseltilmesini hedefleyen, ilaç etkin madde ve preparatlarının araştırılması, üretilmesi, test edilmesi, saklanması, korunması, hastaya sunulması, doğru kullanılması ve yan etkileri konularında üst düzey bilgi ve becerilere sahip, diğer sağlık meslek mensupları ve hastalara danışmanlık hizmeti verebilen, reçeteleme ve ilaç tedavilerinin izlenmesine katkıda bulunan, etkin iletişim yeteneğine sahip, hayat boyu öğrenmeyi ilke edinmiş, etik değerlere bağlı, mesleğin sosyal ve evrensel niteliklerini taşıyan eczacılar yetiştirmeyi hedefliyoruz

Mezunlarımız Hangi Alanlarda Görev yapmaktadır?

Fakültemizden mezun olan eczacılar, yasaların verdiği yetkiler çerçevesinde sağlık meslek mensubu olarak serbest eczanelerde serbest eczacılar olarak, hastane kliniklerinde ve hastane eczanelerinde eczacı olarak, ilaç ve kozmetik endüstrisinin üretimden başlamak üzere tüm birimlerinde görev almaktadır. Ayrıca eczacılar sayılan alanlarda akademisyen veya araştırmacı olarak eğitim ve araştırma faaliyetlerinde de aktif olarak yer almaktadır.

Eczacılık Eğitiminde Neler Kazandırıyoruz?

Eğitim süremiz 5 yıldır. Bu süreçte kimya ve biyolojik bilimlerini temel alarak meslek bilimleri eğitimi gerçekleştirilmektedir. Uygulama yoğun bir eğitim olan eczacılık eğitiminin ilk 4 yılında öğrencilerimize temel eczacılık kavramı kazandırılmakta, 5.yılda ise mesleğimizin ana çalışma alanları olan serbest eczacılık, hastane eczacılığı ve endüstri eczacılığı alanlarında seçmeli dersler ile meslek alanı yönlendirmesi gerçekleştirilmektedir. Ayrıca öğrencilerimiz 5.yılda, bitirme projesi hazırlamakta ve mesleki stajlarının bir kısmını da bu sürede serbest eczanelerde yapmaktadırlar. Eczacı diploması kazanabilmek için eğitim süresi içerisinde en az 6 ay bir serbest eczanede meslek stajı yapmak zorunluluğu bulunmaktadır. Fakültemiz web sayfalarında eğitim başlığı altında eğitimimiz ile ilgili daha detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.

Uluslararası Değişim Programlarımız Var mı?

Fakültemizde Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Hayat Boyu Öğrenme Programı (LLP) çerçevesinde, karşılıklı anlaşmalı olduğu Avrupa Üniversiteleri ile öğrenci değişimleri gerçekleştirmektedir. Hayat Boyu Öğrenme Programı (LLP) ile ilgili daha detaylı bilgiyi üniversitemiz Socrates-Erasmus web sayfalarından (http://erasmus.ege.edu.tr/socrates_turk/index.htm) edinebilirsiniz. Ayrıca fakültemizin uluslararası öğrenci değişim faaliyetleri ile ilgili daha detaylı bilgiye de web ana sayfamızda bulunan uluslararası ilişkiler bölümünden erişebilirsiniz.

Öğrencimize Hangi Olanakları Sunuyoruz?

Bir kampüs üniversitesi olan üniversitemizin ve fakültemizin öğrencilerimize sunduğu sosyal ve kültürel olanaklar konusunda detaylı bilgiyi üniversitemiz web ana sayfalarında kampüs yaşamı başlığı altında bulabilirsiniz. Eğer arzu ederseniz, fakültemizi ziyaret edebilir, bizimle görüşebilirsiniz.

Taban YKS Puanlarımız Nedir?

 

2019 YKS sonuçlarına göre sayısal puan türünde en küçük 445,71251 puan, en büyük 466,88026 puanla gerçekleşmiştir

 

Aşağıda belirtilen telefonlardan ya da e-posta adresinden bize ulaşabilirsiniz. Fakültemiz ile ilgili sorularınızı cevaplamaktan mutluluk duyarız. Eğer bir orta eğitim kurumu iseniz talep etmeniz halinde kurumunuzda meslek ve fakülte tanıtımını da gerçekleştirebiliriz.

İletişim Bilgilerimiz:

Eczacılık Fakültesi Dekanlığı Öğrenci İşleri:
Tel: 0 232 311 39 60

E-posta: ecz.ogrenci.isl@mail.ege.edu.tr

Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi
Bornova-İzmir

 

 


Ege Üniversitesi

EGE ÜNİVERSİTESİ