2019 yılı YÖK Sağlık Bilimleri Yılın En İyi Doktora Tez Ödülü Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesinde

YÖK tarafından, “Bireysel Ödüller” kapsamında “Yılın Doktora Tezi” ödüllerini almaya hak kazanan akademisyenler ve çalışmaları açıklandı. Öğrenci-danışman ilişkisine dikkat çekmek amacıyla ödüller hem öğrenciye hem de danışmanına verildi. EÜ Eczacılık Fakültesi Temel Eczacılık Bölümü Biyokimya Anabilim Dalı öğretim Üyesi Prof. Dr. Petek Ballar Kırmızıbayrak’ın danışmanı olduğu, TÜBİTAK ve Ege Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri(BAP) desteği ile Dr. Öğr. Üyesi Yalçın Erzurumlu’nun yürüttüğü “Prostat Kanserinde Yeni Hücresel Bir Mekanizmanın Aydınlatılması” konulu tez, “Sağlık Bilimleri” kategorisinde ödül almaya hak kazandı. Prof. Dr. Petek Ballar Kırmızıbayrak ve Dr. Öğr. Üyesi Yalçın Erzurumlu ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan aldı.